اخباراخبار تکنولوژیاخبار سخت افزارمقالات

فناوری QDEL تا سال ۲۰۲۶ جایگزین نمایشگرهای OLED خواهد شد.

در حال حاضر، بهترین تصاویر از نمایشگرهایی با صفحه نمایش OLED دیده می‌شن. این نمایشگرها بهترین رنگ سیاه و رنگ‌هایی با دقت رنگ بالا رو به نمایش می‌ذارن. این فناوری الان قیمت بالایی داره اما حالا با گذشت چند سال از عرضه این صفحه نمایش قیمت اون‌ها در حال کاهشه. در حالی که قیمت این محصولات داره کم میشه، خبرهایی درباره جایگزین شدن این صفحه نمایش با فناوری QDEL به گوش می‌رسه. تا آخر این مطلب با بنچفا همراه باشید.


میکرو-LEDها در حال حاضر هم قراره که جایگزین نمایشگرهای OLED بشن اما شاید نصف یک دهه طول بکشه تا قبل از تجاری شدن به‌طور کامل توسعه پیدا کنن. Noctiluca توضیح می‌ده که فناوری میکرو-LED برای صفحه‌نمایش‌ها و نمایشگرهای شفاف مناسب خواهد بود که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرن، مانند گوشی‌های همراه و تابلوهای دیجیتال. با این حال، فناوری دیگری به نام QDEL وجود داره که احتمالا  زودتر شاهد اون در محصولات باشیم. 

فناوری QDEL یا الکترولومینسانس کوانتومی برای نمایشگرها

Ars Technica معتقده که QDEL یا فناوری الکترولومینسانس کوانتومی ممکنه فناوری بعدی برای تلویزیون‌های با کیفیت بالا، نمایشگرها و گجت‌هایی با صفحه نمایش باشه. این فناوری همچنین به نام NanoLED هم شناخته می‌شه. QDEL یک فناوریه که نیازی به نور پس زمینه نداره – کوانتوم‌دات‌های الکترولومینسانسی به‌صورت مستقیم نور انتشار می‌ده. این کوانتوم‌دات‌ها همون کوانتوم‌دات‌هایی هستن که در OLEDهای QD با کیفیت بالا استفاده می‌شن اما روشن‌تر، ارزان‌تر و مقاومت بهتری در برابر سوختگی دارن.

علاوه‌بر این، انتظار می‌ره فناوری QDEL در چند سال آینده در دسترس عموم قرار بگیره؛ در حالی که میکرو-LED تا حدود سال ۲۰۳۰ برای مصرف‌کنندگان آماده نخواهتد شد. تامین‌کننده کوانتوم‌دات Nanosys چندین ساله که در حال کار بر روی این فناوریه. نام تجاری احتمالی اون NanoLED خواهد بود. اما در طول توسعه به نام‌های دیگری هم شناخته شده، از جمله QD-EL، QD-LED، EL-QD و QLED، اگرچه سامسونگ آخری رو در سال ۲۰۱۶، سال قبل از راه‌اندازی تلویزیون‌های برند QLED خودش ثبت کرده.

زمان عرضه نمایشگرهای QDEL توسط Nanosys 

زمان عرضه نمایشگرهای QDEL توسط Nanosys 

Nanosys به‌طور پیش‌فرض سال ۲۰۲۶ رو به عنوان زمان احتمالی برای تجاری‌سازی این فناوری تعیین کرده، اما به‌عنوان یک تامین‌کننده، این بر عهده تولیدکنندگانی مانند شارپ، سونی و ال‌جی خواهد بود که از اون در محصولات خودشون استفاده می‌کنن.

وقتی به گجت‌هایی می‌رسیم که می‌تونن از این تکنولوژی استفاده کنن، [من انتظار دارم] QDEL بیشترین تأثیر رو روی تلویزیون‌ها، صفحه‌نمایش‌های کامپیوتر و صنعت خودرو خواهد داشت.

David Hsieh، مدیر تحقیقات ارشد Omdia به Ars Technica گفت:«اگر این فناوری تجاری شود و به‌صورت انبوه تولید شود، QDEL می‌تواند نسبت هزینه به عملکرد بهتری نسبت به OLED داشته باشد، اما هنوز هم با LCD-LED به لحاظ هزینه، رقابت خواهد کرد.»

نمونه‌های اولیه از فناوری QDEL یا فناوری الکترولومینسانس کوانتومی

کمپانی Nanosys صفحه‌نمایش‌ها رو تولید نمی‌کنه، بلکه اونو در اختیار OEMها می‌ذاره. بنابراین پروتوتایپ‌هایی که از QDEL استفاده می‌کنن، زیاد نیستن. همین باعث میشه زمان‌بندی سال ۲۰۲۶ این شرکت جسورانه به‌نظر برسه. با این حال، این شرکت برخی فناوری‌های QDEL سطح بتا رو منتشر کرده تا به چندین شرکت امکان آزمایش داده بشه.

Digital Trends در ژانویه ۲۰۲۴ به طور خاص برای پیدا کردن پروتوتایپ‌های QDEL به CES رفته بود. زمانی طول کشید و نماینده DT، یعنی Caleb Denison، تماسی از نمایندگان نمایشگاه شارپ دریافت کرد. اونها شنیده بودن که اون به دنبال صفحه‌نمایش‌های QDELـه، پس اونو به بازدید از دو پروتوتایپ «مخفی» در CES دعوت کردن.

از مشاهده نمایشگرهایی که در ویدیو دیده میشن نمیشه خیلی به کیفیت اون‌ها پی برد. با این حال، Denison توسط پروتوتایپ کوچک ۱۲.۳ اینچی شارپ و صفحه نمایش QDEL 30 اینچی تحت تأثیر و هیجان قرار گرفت. اون همچنین گفت که شارپ ممکنه برخی پیشرفت‌های جالب توجهی رو در سال بعدی ارائه بده.

بنابراین انتظار داریم با عرضه این نمایشگرها شاهد پیشرفت بزرگی در این صنعت باشیم. 

نظر شما درباره فناوری QDEL چیه؟ به‌نظرتون می‌تونه با قیمت پایین‌تر جایگزین نمایشگرهای OLED بشه؟

مهرانا عیسی‌پور

من مهرانا عیسی‌پور هستم، علاقه‌مند به دنیای تکنولوژی و یک geek واقعی. از سال ۱۳۹۶ به‌طور جدی وارد دنیای تکنولوژی شدم و به عنوان خبرنگار و تولیدکننده محتوا با رسانه‌های مختلف همکاری کردم. هدف اصلی من ارتباط مؤثر با مخاطبان است و همراهی انسان‌هایی با علایق مشابه که مایل هستند از آخرین اخبار دنیای تکنولوژی با تمرکز بر سخت‌افزار کامپیوتر آگاه شوند. در این راستا، من تمام تلاشم را می‌کنم تا اخبار مهم و جذاب را در دسترس همه قرار داده و محتواهای آموزشی و مفیدی را ارائه دهم. من به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیاتم با جامعه تکنولوژی علاقه‌مندم و مایلم تا همه بهترین استفاده را از تکنولوژی‌های روز داشته باشند. اگر شما هم دوست دارید در جریان آخرین تحولات سخت‌افزار باشید و از دنیای تکنولوژی‌ باخبر شوید، در این سفر هیجان‌انگیز همراه من باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
×